Overleg met de Ternatse politieke partijen

Overleg met de Ternatse politieke partijen

Ternat staat (al lang) voor belangrijke uitdagingen wat betreft mobiliteit: verkeersonveiligheid voor de fietsers en voetgangers, toenemende verkeersdruk, toenemende luchtvervuiling… Dit zal alleen nog maar verergeren met de verdere kernverdichting.

Iedereen ziet de problemen, maar er komen maar geen oplossingen.
Wij zien hier verschillende oorzaken:

  1. Cliëntelisme of rechtstreeks dienstbetoon hebben jarenlang geprimeerd boven een visie voor het algemeen belang.
  2. Wij zien in elke partij mensen met interessante en vernieuwende ideeën, maar die worden maar zelden gestemd en uitgevoerd. Wij denken dat dat voor een stuk te maken heeft met het feit dat gedurfde ideeën te veel kans maken om door de concurrerende partijen te worden afgeschoten met als argument enkele roepende chronisch malcontente mensen; er is weinig steun en vertrouwen tussen de partijen onderling. Partijpolitiek primeert boven het algemeen belang.
  3. Algemeen gedragen ideeën die gestemd worden door het college worden vaak pas heel laat uitgevoerd door de bevoegde gemeentediensten. De redenen daarvoor zijn ons vaak niet gekend. De zwarte piet wordt van politiek naar ambtenaren en terug gespeeld. Wat er ook van zij, er is een probleem van duidelijke prioriteiten.

Maandagavond 1 oktober nodigde de Fietsersbond vertegenwoordigers uit van alle politieke partijen (Vlaams Belang verontschuldigde zich). Op deze bijeenkomst hebben we geprobeerd om aan de hand van enkele vragen te zien of er gemeenschappelijke ideeën zijn bij de verschillende partijen, zodat we er na de verkiezingen gemakkelijk en snel mee aan de slag kunnen.

De gemeenschappelijke ideeën zullen we jullie komende week voorstellen (vanaf maandag 8 oktober geven we elke dag wat meer uitleg bij een standpunt).

Nadien geven we jullie een samenvatting van wat wij hebben gelezen in de media en in de programma’s van elke partij.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *