Ontruiming van weesfietsen aan het station van Ternat

Ontruiming van weesfietsen aan het station van Ternat

TERNAT – De NMBS is de fietsen aan station aan het labelen omdat de fietsrekken voor even verplaatst worden naar de andere kant van het stationsgebouw. Op deze manier gaan zij op zoek naar de ‘weesfietsen’

Een weesfiets is een fiets die aan de fietsenstalling aan het station staat en lange tijd niet gebruikt is. De eigenaar is onbekend.
Soms is de fiets door een ongeval onbruikbaar geworden maar vaak is hij opzettelijk achtergelaten. Veelal ontbreken essentiƫle onderdelen die mogelijk na achterlating zijn verwijderd, zoals een zadel, stuur of wiel. Ze ontsieren het straatbeeld en nemen vaak officiƫle stallingsplaatsen in.
Verwijdering
Alvorens een weesfiets weggehaald wordt, wordt er vaak een opvallende markering, bijvoorbeeld een groen lint op de fiets aangebracht om de eigenaar te waarschuwen. Als de fiets dan na enkele weken niet is weggehaald, wordt het een weesfiets, die naar het gemeentelijk depot wordt gebracht. De eigenaar van de weesfiets kan zijn fiets terughalen; hiervoor hebben wij een periode van 3 maand vastgesteld.

Bron: Facebook Gemeente & huis Ternat


Comments are closed.