Fietsersbrug over de Assesteenweg langs de spoorweg aan het station

Fietsersbrug over de Assesteenweg langs de spoorweg aan het station

Uit de schoolenquêtes kwam als meest aangegeven onveilig punt op de schoolroute, het oversteken van de assesteenweg (thv de ternatstraat en tv de Kappelleveld). Hiervoor stelden we een fietsersbrug voor. Om de haalbaarheid van het project aan te tonen, hebben we het Ontwerperscollectief van Dilbeek om hulp gevraagd. Architect Chris Verhelst maakte een eerste veelbelovend ontwerp, dat we samen met hem reeds gingen voorstellen aan onze schepen van mobiliteit Gunter Desmet. Het College vond de hellingsgraad te groot, we koppelen dit terug naar de architect en kijken wat de mogelijkheden zijn.
Recent kwam er ook het nieuws van het overleg tussen gemeente en Infrabel ivm het nieuwe tracé van de tunnel onder de spoorweg. De spooroverweg zal dan volledig sluiten voor auto’s. Voor fietsers en voetgangers zou er een tunnel gebouwd worden. Op zich vinden we dit geen slecht idee, maar 10 jaar wachten op een oplossing kunnen we niet, vandaar dat we toch vol ongeduld uitkijken naar de fietsersbrug.


Comments are closed.